Runoja, ei mainoksia

13912594_10154449374034777_257598357026951203_n

Maapallolla on olemassa kahdenlaista päätyyppiä lampaita: on ihmislampaita ja oikeita lampaita. Vain ensin mainittu on negatiivinen ilmiö. Vain ensin mainittu on typerä, epäsosiaalinen, epäpersoonallinen ja jollain tapaa halveksittava.

Yllä olevassa kuvassa komeileva onnellinen, ihana ja ystävällinen märehtijähenkilö on Runo-lammas. Hän ei ole yhtään ihmislampaiden kaltainen, hän on yksilö, sosiaalinen yksilö, mutta hän on pitkälti kasvottomien ihmislampaiden (massojen) epäsosiaalisella kulutustoiminnallaan ylläpitämän teollisuuden vaarantama lainsuojaton, oikeudeton henkipatto. Tuomittu kuolemaan nuorena, alle puolen vuoden kuluttua tästä hetkestä. Miksi? Koska ihmislampaat eivät ole kilttejä, vaan tahtovat syödä hänet. Koska yhteiskuntamme ei tahdo että hän on kuluerä, vaan hänen pitäisi tuottaa rahaa kuolleella ruumillaan tai ainakin kadota märehtimästä jonkun ihmislampaan kustannuksella. Miksi niin nuorena? Koska (kuulemma) tietyn iän jälkeen tapetun Runo-lampaan liha saattaa maistua ihmislampaiden suussa villasukilta ja se on joillekin tärkeämpää kuin Runon elämä.

Tämä ei ole pelkästään negatiivinen tarina, ei toivoton. Oletko koskaan todella tehnyt päivän, vuoden, jonkun toisen koko elämän tärkeintä hyvää työtä? Oletko pelastanut jonkun hengen? Minä en ainakaan tietääkseni ole.  Nyt minulla on siihen mahdollisuus. Nyt sinulla on siihen mahdollisuus. Se on myös Runon (kenties ainoa) mahdollisuus.

Toisin kuin useimmilla sosiaalisilla, persoonallisilla ja ihanilla lajitovereillaan, Runo-lampaalla on onneksi jo ainakin yksi vakaumuksellinen ihmisystävä, pelastaja.

Runolla on myös mahdollinen koti, ainakin jos hiukan autamme Runoa, porukalla. Kerrankin toimisimme laumana jonkun hyväksi, sen sijaan että toimisimme jälleen kerran laumana kaikkien tappioksi, kuten meillä ihmislampailla on niin usein tapana. Ehkä kokemuksesta jäisi jotain pysyvääkin käteen, ajatus paremmasta maailmasta, kokemus vaikuttamisesta.

Upea Eläinsuojelukeskus Tuulispää kerää parhaillaan varoja lisälaidunmaata varten. Tämä lisälaidunmaa voisi olla Runo-lampaan uusi koti, pelastus ja elämä.

Pienikin summa sinulta tuo sinulle hyvän mielen, ja mahdollisesti Runolle ja monelle muullekin rakkaalle eläinyksilölle kokonaisen mahdollisuuden elämään. Se on helppoa. Lahjoita Tuulispään laidunmaakeräykseen nyt kun on vielä aikaa:

Tuulispään laidunmaakeräys

Jos vaikutat Facebookissa, täällä voit seurata Runo-lampaan edesottamuksia ja vaikka lähettää hänelle terveisiä:

Runo-lampaalle koti -ryhmä Facebookissa.

Ehkäpä jo piakkoin rapsuttelemme Runo-lammasta yhdessä Tuulispäässä ja toteamme, että joskus, edes joskus, kaikki voittavat.

Rakastan sinua (vilpittömästi ja aidosti) hyvä ihminen, jos autat Runoa, jos välität. Niin rakastaa Runokin, kunhan olet vilpitön, välität.

runoo

————————————————————————-

Asiaan kuulumaton kirjallisuussitaatti:

”I’ve got nothing to say,
I’ve got nothing to do, all of my neurons are functioning smoothly yet still
I’m a cyborg just like you” -Greg Graffin-

untitled-1.jpg

Mainokset

Tietoja jussinevalainen2013

Yhteiskunta, otan sen henkilökohtaisesti. Henkilökohtainen, syytän siitä yhteiskuntaa.
Kategoria(t): Uncategorized Avainsana(t): , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s