”Ancient chinese secret, huh?”

Hiljattain selvisi, että helvetti onkin olemassa. Asia selvisi lukiessani herrasmiehestä nimeltä Edward Snowden. Edward joutui kiipeliin paljastettuaan helvetin ytimeen vangitun helvetinkoneen. Tuo tuomiopäivän masiina on Yhdysvaltojen PRISM-tiedusteluohjelma, joka lukee miljoonilta kiinalaisilta tekstiviestit ja ilmeisesti käsittelee sisuksissaan myös läjäpäin materiaalia sosiaalisesta mediasta. Koneella on varmasti helvetillinen ripuli kaiken aikaa.

Mietitäänpä hetkinen PRISM-tiedusteluohjelman tehtävää. Tai ei mietitäkään, tulee pää kipeäksi.

Mikään kone ei takuulla saa mitään tolkkua siitä viestitulvasta mitä sosiaalinen media ja kännykät suoltavat, kun miljardit ihmiset yrittävät todistella olemassaoloaan kirjoittamalla jokaisen elämänsä harmaimmasta arjesta poikkeavan ja poikkeamattomankin tapahtuman kaiken kansan pällisteltäväksi. ”Katsokaa! Siinä se nyt on: se on ruskea niin kuin aina ennenkin!”

Siis miljoona kiinalaisten tekstiviestiä! Kuinka monta Kung Po-kastikkeen ohjetta, sovitusta tapaamisesta myöhästymisilmoitusta, tai teini-ikäisten tyhjänpäiväistä ja vekkulia tekstaria PRISM-tiedusteluohjelma onkaan analysoinut koneaivoillaan.

Tämän lisäksi ohjelma seuloo ilmeisesti potentiaalisia terroristeja myös länsimaisesta sosiaalisesta mediasta. Kuinkahan monta lähiömuslimiteinipojan kömpelöä tyttöjenpokausyritystä se onkaan feissarista kaivanut analysoitavaksi? Hirvittää!

Luultavasti ohjelma sekoaa ja tappaa meidät kaikki, tavalla toisella; pois täältä suoltamasta enää yhtään tekstitörkyä sen runneltuihin sisuksiin.

Miksi Snowdenin vuodot ovat niin vaarallisia? Ei tässä ketään enää varmaan hätkähdytä tieto siitä, että suurvallat kyttäävät kaikkea viestintää etsiessään vallankumouksellisia ja järjestäytyneelle yhteiskunnalle vaarallisia aineksia. Kotimainen Supommekin on aina vahdannut meitä kuin poikamies pornoa. Todisteena siitä eräskin suomalainen freelancetoimittaja on julkaissut useita tunteja dokumenttimateriaalia siitä, kuinka Supon agentit vakoilevat miesparkaa ruokakaupassa. Vinkki: ne ovat niitä jotka eivät osta mitään.

Kiinalaiset ovat tämän jutun valossa kuitenkin pahemmassa syynissä kuin edellä mainittu toimittaja Mark Parland. Miljoonien kiinalaisparkojen tekstarit käyvät takuulla läpi vielä omankin maan syynin, kun viranomaiset etsivät toisinajattelijoita leiritettäviksi.

Muutama vuosi sitten me vilkkaamman mielikuvituksen omaavat nörtit kyttäsimme Cernin hiukkaskiihdyttimessä tehtyjä kokeita, että josko niiden tuloksena muinaiset jumalat vihdoin heräisivät nälkäisinä. Eivät heränneet. Vai heräsivätkö? Sitähän me emme täydellä varmuudella tiedä.

Mutta yhden asian me tiedämme varmasti: voimme siirtyä seuraamaan PRISM-tiedusteluohjelmaa. Sieltä se Cthulhu nousee ja nuudelilonkerohirviö ponnistaa miljoonien kiinalaisten tekstiviestien seasta. ”Ph’nglui mglw’nafh Cthulhu R’lyeh wgah’nagl fhtagn!”

Mainokset

Tietoja jussinevalainen2013

Yhteiskunta, otan sen henkilökohtaisesti. Henkilökohtainen, syytän siitä yhteiskuntaa.
Kategoria(t): Uncategorized Avainsana(t): , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s